Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели в Созопол

Търси хотели и оферти

Созопол
Хасиенда Бийч
Созопол
Хотел Санта Марина
Изглед отгоре
Созопол
Хотел Мартинез
Хотел и външни басейни
Созопол
Блу Ориндж
Хотел Блу Ориндж
Созопол
Хотел Серена Резиденс
Хотел Серена Резидънс
Созопол
Лагуна Бийч
Хотел Лагуна Бийч Созопол
Созопол
Грийн Лайф Бийч Ризорт
Грийн Лайф Бийч Ризорт

Апартаменти в курортен комплекс до Созопол

Пакети с ранни записвания в самостоятелен хотел All inclusive в Созопол

All inclusive в двуетажни вили на морския бряг в Созопол

5-звезден лукс на плажа в Созопол

На Каваците с пакети и 30% ранни отстъпки

Лятна почивка на Каваците с анимация, 20% намаление и безплатни нощувки

 

Сред ултрамодерните ол инклузив хотели в Созопол е залегнала традиционната архитектурна зависимост от възраждането в региона. По- възрастната аудитория на туристите предпочитат старинната част на града близо до плажа all inclusive хотели. Във всички могат да се намерят оферти за почивка на море през летния сезон. Старата част на града радва посетители си с комфортни малки семейни хасиенди построени на няколко етажа. Съвременните хотелски центрове са подредени в новата част на града. Внушителните евтини хотели с апартаменти са построени в северната и южната на курорта. В Созопол съществуват традиции от десетилетия носещи свободния български избор, стремежът му за свобода и независимост. Обособените части на селището са наситени с типичните архитектурни наклонности през различните векове. Къщите са съградени с каменни основи и дървена настройка с издадени еркери и декорирани фасади. Инфраструктурата на курорта е на най-съвременно ниво.

Предимства на курорта
Прекрасните условия за почиващите през лятото намират много привърженици от България и чужбина. Всяко лято градът е изпълнен с почиващи няколкократно повече от населението му. Уютните малки ресторанчета и таверни намиращите в старата част са предпочитани от по-възрастните летовници. Те се намират на крайбрежната улица и предлагат зашеметяващи гредки към морето. Част от тях са малки семейни общности. По младите туристи които търсят динамична почивка през лятото се ориентират към по-новите комплекси, намиращи се в покрайнините на града. Те естественно предлагат и по-големи удобства, като нощни барове и дискотеки. Независимо къде е предпочитаното настаняване всички туристи са доволни от микроклимата на града. Високото качество на обслужване в традиционните хотелски комплекси покрива всички европейски норми за летен отдих.

Местоположение
Черноморският курорт Созопол се намира в източна България на черноморското крайбрежие- 33 км от Бургас. Населенито му наброява 7000 жители. Разположен е във най-южната част на Бургаският залив.Стара част датира от 7в. преди христа. сноване е като древно селище Новата част се развива в традициите на новото строителство. В стария град има много рибни ресторанти, пицарии и магазини. Плажовете около града са северен, централен и южен, покрити със златист пясък.  Лятото е основния туристически сезон за града. Зимата е мека, но ветровита.

Изкуство и забележителности
Над Созопол се рее свободният дух на българското театрално и музикално творчество. Средище е на прекрасни фестивали посветени на источически събития, рок и фолк музика и изумителен наниз от крайморски хотели. В Созопол е изборът на интелигентната част от страната, със уредени плажни зони, екзотични заливи, уютни таверни и пищни механи.