Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели Созопол - цени 2024, all inclusive оферти за почивка

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Созопол
Мартинез цени 2024 All inclusive от 91 лв
Созопол
Флагман All inclusive цени 2024
Созопол
Хотел Аполис Созопол цени ОВ 2024 от 45 лв
Созопол
Грийн Лайф Антарес Каваците
Хотел Антарес Созопол Каваците
Созопол
Хотел Южна перла BB цени 2024 от 96 лв
Хотел Южна Перла Каваците - Созопол
Созопол
Хотел Селена ВВ/ HB цени
Хотел Селена Созопол
Созопол
Хотел Вила Лист цени 2024 ВВ
Хотел Вила Лист Созопол
Созопол
Вю Апартмънтс цени 2024 7=6
Хотел Вю Апартментс Созопол
Созопол
Хотел Калисто Созопол цени НВ от 76 лв.
Хотел Калисто Созопол
Созопол
Хотел Корал Созопол
Хотел Корал Созопол
Созопол
Хотел Созополис цени 2024 ОВ
Созопол
Хотел Кристиани HB цени 2024 от 89 лв
Хотел Кристиани Созопол
Созопол
Аполония Ризорт ВВ цени 2024 от 74 лв
Хотел Аполония Ризорт Созопол
Созопол
Вива Маре Бийч ОВ цените 2024 от 98 лв
Созопол
Хотел Мирамар Созопол HB цени 2024 от 86 лв
Хотел Мирамар Созопол Каваците
Созопол
Хотел Селена Бийч All inclusilve цени 2024 от 93 лв.
Хотел Селена Бийч Созопол

Ранни записвания 2024

Защо избираме Созопол?

Курортът Созопол се намира на българското южно черноморие. Старата част на града радва посетители си с комфортни малки семейни хасиенди построени на няколко етажа. Съвременните хотелски центрове са подредени в новата част на града.  В Созопол съществуват традиции от десетилетия носещи свободния български избор, стремежът му за свобода и независимост. Обособените части на селището са наситени с типичните архитектурни наклонности през различните векове. Къщите са съградени с каменни основи и дървена настройка с издадени еркери и декорирани фасади. Само на 2км преди града се простира най- хубавия плаж на черноморието "Златна Рибка".


Прекрасните условия за почиващите през лятото намират много привърженици от България и чужбина. Градът е изпълнен с почиващи няколкократно повече от населението му. Уютните малки ресторанчета и таверни намиращите в старата част са предпочитани от по-възрастните летовници. Те се намират на крайбрежната улица и предлагат зашеметяващи гредки към морето. Част от тях са малки семейни общности. По младите туристи които търсят динамична почивка през лятото се ориентират към по-новите комплекси, намиращи се в покрайнините на града. Те естественно предлагат и по-големи удобства, като нощни барове и дискотеки. Независимо къде е предпочитаното настаняване всички туристи са доволни от микроклимата на града. Високото качество на обслужване в традиционните хотелски комплекси покрива всички европейски норми за летен отдих.

Основане е като древен град произхождащ от старата гръцка колония Аполония 6 век преди Христа, наречена така в чест на бог Аполон. През V век пр. Хр. градът се нарича Созополис - град на спасението. През средновековието той е оживен търговски град. В стария град се намират повече от 80 старинни къщи с архитектурна стойност, струпани сред калдъръмени улички и алеи. Забележителносттите са археологическия музей, който съхранява богата колекция от керамични съдове и каменни обелиски, релефи, амфори и монети, църквата Света Богородица.


Черноморският курорт  Созопол се намира в източна България на черноморското крайбрежие- 33 км от Бургас. Населенито му наброява 7000 жители. Разположен е във най-южната част на Бургаският залив.Стара част датира от 7в. преди христа. сноване е като древно селище Новата част се развива в традициите на новото строителство. В стария град има много рибни ресторанти, пицарии и магазини. Плажовете около града са северен, централен и южен, покрити със златист пясък.  Лятото е основния туристически сезон за града. Зимата е мека, но ветровита. Само на 20 км южно се намира резервата "Аркутино" където обитават рядък брой животни, има ловно стопанство. Там се намира и уникалният и единствен за България резерват на "водните лилии".


Над Созопол се рее свободният дух на българското театрално и музикално творчество. Средище е на прекрасни фестивали посветени на источически събития, рок и фолк музика и изумителен наниз от крайморски хотели. Всяка година е гост на фестивала "Аполония" в който участват знаменити български рок групи. В Созопол е изборът на интелигентната част от страната, със уредени плажни зони, екзотични заливи, уютни таверни и уютни кафенета.