Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели Созопол - цени 2022, оферти за почивка

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Созопол
Хотел Вила Лист ВВ цени 2022 от 35 лв.
Хотел Вила Лист Созопол
Созопол
Вю Апартмънтс ОВ цени 2022 от 52 лв.
Хотел Вю Апартментс Созопол
Созопол
Хотел Калисто HB цени 2022 от 56 лв.
Хотел Калисто Созопол
Созопол
Хотел Корал HB цени 2022 от 51 лв.
Хотел Корал Созопол
Созопол
Хотел Созополис OB цени 2022 от 49 лв.
Созопол
Флагман All inclusive цени 2023 от 65 лв.
Хотел Флагман Созопол
Созопол
Хотел Кристиани HB цени 2022 от 61 лв.
Хотел Кристиани Созопол
Созопол
Аполония Ризорт ВВ цени 2022 от 46 лв.
Хотел Аполония Ризорт Созопол
Созопол
Вива Маре Бийч HB/ ВВ цени 2022 от 63 лв.
Хотел Вива Маре Бийч Созопол
Созопол
Хотел Мирамар Созопол HB цени 2022 от 70 лв.
Хотел Мирамар Созопол Каваците
Созопол
Селена Бийч All inclusive цени 2022 от 76 лв.
Хотел Селена Бийч Созопол
Созопол
Хасиенда Бийч All incluslive цени 2022 от 113 лв.
Хотел Хасиенда Бийч Созопол -
Созопол
Свети Тома Аркутино FB цени 2022 от 92 лв.
Хотел Свети Тома в Аркутино до Созопол
Созопол
Апартаменти Санта Марина OB цени 2022 от 43 лв.
Хотел Санта Марина - Созопол
Созопол
Хотел Мартинез All inclusive цени 2023
Хотел Мартинез Созопол
Созопол
Блу Ориндж All incluslive цени 2023 от 85 лв.
Хотел Блу Ориндж в Созопол

Ранни записвания 2022

Оферти за почивка в Созопол 2022

- 10 % за Грийн Лайф Бийч Ризорт

Хотел Грийн Лайф Бийч Ризорт - Созопол - до Каваците

- 10% за Лагуна Бийч

Хотел Лагуна Бийч Созопол

- 10% за Блу Ориндж

Хотел Блу Ориндж Созопол

- % за Аркутино Фамили Ризорт

Хотел Аркутино Фемили Ризорт

- % за Свети Тома - Аркутино

Хотел Свети Тома - Аркутино

 

Защо избираме Созопол?

Курортът Созопол се намира на българското южно черноморие. Старата част на града радва посетители си с комфортни малки семейни хасиенди построени на няколко етажа. Съвременните хотелски центрове са подредени в новата част на града.  В Созопол съществуват традиции от десетилетия носещи свободния български избор, стремежът му за свобода и независимост. Обособените части на селището са наситени с типичните архитектурни наклонности през различните векове. Къщите са съградени с каменни основи и дървена настройка с издадени еркери и декорирани фасади. Само на 2км преди града се простира най- хубавия плаж на черноморието "Златна Рибка".


Прекрасните условия за почиващите през лятото намират много привърженици от България и чужбина. Градът е изпълнен с почиващи няколкократно повече от населението му. Уютните малки ресторанчета и таверни намиращите в старата част са предпочитани от по-възрастните летовници. Те се намират на крайбрежната улица и предлагат зашеметяващи гредки към морето. Част от тях са малки семейни общности. По младите туристи които търсят динамична почивка през лятото се ориентират към по-новите комплекси, намиращи се в покрайнините на града. Те естественно предлагат и по-големи удобства, като нощни барове и дискотеки. Независимо къде е предпочитаното настаняване всички туристи са доволни от микроклимата на града. Високото качество на обслужване в традиционните хотелски комплекси покрива всички европейски норми за летен отдих.

Основане е като древен град произхождащ от старата гръцка колония Аполония 6 век преди Христа, наречена така в чест на бог Аполон. През V век пр. Хр. градът се нарича Созополис - град на спасението. През средновековието той е оживен търговски град. В стария град се намират повече от 80 старинни къщи с архитектурна стойност, струпани сред калдъръмени улички и алеи. Забележителносттите са археологическия музей, който съхранява богата колекция от керамични съдове и каменни обелиски, релефи, амфори и монети, църквата Света Богородица.


Черноморският курорт  Созопол се намира в източна България на черноморското крайбрежие- 33 км от Бургас. Населенито му наброява 7000 жители. Разположен е във най-южната част на Бургаският залив.Стара част датира от 7в. преди христа. сноване е като древно селище Новата част се развива в традициите на новото строителство. В стария град има много рибни ресторанти, пицарии и магазини. Плажовете около града са северен, централен и южен, покрити със златист пясък.  Лятото е основния туристически сезон за града. Зимата е мека, но ветровита. Само на 20 км южно се намира резервата "Аркутино" където обитават рядък брой животни, има ловно стопанство. Там се намира и уникалният и единствен за България резерват на "водните лилии".


Над Созопол се рее свободният дух на българското театрално и музикално творчество. Средище е на прекрасни фестивали посветени на источически събития, рок и фолк музика и изумителен наниз от крайморски хотели. Всяка година е гост на фестивала "Аполония" в който участват знаменити български рок групи. В Созопол е изборът на интелигентната част от страната, със уредени плажни зони, екзотични заливи, уютни таверни и уютни кафенета.