Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели в Балчик

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Балчик
Хотел Мария Палас
Хотел Мария Палас в Балчик
Балчик
Хотел Уайт Рок Касъл ВВ цени 2024 от 54 лв
Уайт Рок Касъл хотел Балчик
Балчик
Елит Палас и Спа
Хотел Елит Палас в Балчик
Балчик
Реджина Мария Спа хотел ВВ
Реджина Мария Спа хотел Балчик
Балчик
Бялата Лагуна All inclusive цени 2024 от 80 лв
Хотел Бялата Лагуна - Балчик - Каварна
Балчик
Хотел Мистрал Балчик
Външна част хотел Мистрал Балчик
Балчик
Хотел Антик Балчик
Хотел Антик Балчик
Балчик
Лайтхаус Голф и СПА хотел All inclusive цени 2024
Лайтхауз Голф & Спа Ризорт Балчик
Балчик
Топола Скайс All incluisve 2024 от 130 лв.
Хотел Топола Скайс Балчик

Защо избираме почивка в Балчик

Градът е северната перла на България гордеещ се с перфектно строителство, широка морска ивица и красиви водни простори. Посещаван е от многобройните румънски туристи през лятото и по време на Великден. Притежава собствено пристанише за кораби до 10000 Б.Р.Т. Балчик е един от малките курортни градове, намиращ в северо източна България на северното черноморско крайбрежие. Крайморските хотели в Балчик разполагат с всички удобства в зависимост от категорията звезди. Тишината и уюта на града може да се усети по време на почивка в хотел в Балчик. Сайта включва почивки и резервации онлайн за хотели в Балчик от различни категории като 3 и 4 звезди. Като типичен черноморски град конюктура обхваща на крайбрежна алея, пристанището и плажа. В момента се строят нови хотелски комплекси на брега на морето с уникална гледка към залива. Състоянието градската част е много добро. Към всеки хотел в Балчик е приложена информация, цени и снимки, което е удобство при търсене на подходящо место за почивка. Естественно посочени са различните стаи и намаление за различната възрастова група в таблица. Най- евтиния вариянт си остава двойна стая, която на повечето места включва и закуска. Има и комплекси от апартаменти в Балчик където закуската е включена в цена.

Разположение и история

на около 60 км. от град Варна и 40 км. от Златни пясъци. Ботаническата градина и курортно-архитектурният комплекс, наричан доскоро Двореца  свързан с румънската кралица Мария, като лятна резиденция. Кралица Мария е проповядвала и двете религии християнската и мюсолманската. Географското разположение на Балчик на Черно море и благоприятния му климат, го правят предпочитан курорт за спокойно лятна почивка. В Балчик се намират множество хотели- от две , три и четире звезди, ресторанти, атракционни заведения и два къмпинга.

Забележителности

На територията на Балчик е разположа втората по големина ботаническа градина в Европа - Ето защо и дизайна на комплекса изграден в началото на 20 век, е смесица от двата архитектурни стила. Входната врата на Балчик е историческият музей, разположен върху централния площад. Той е проектиран и изграден в началото на 20 век, но преустроен през периода на румънската окупация. До основната музейна постройка е сградата на Етнографския музей- вграден от обществеността на Балчик през 1982 - 1983 г. В идеята при построяваянето му е идеята за отразяването на бита на града, започващо от дълбока древност почти до наши дни. Една от частите на историческия музей е възрожденският комплекс включващ църквата Св. Никола - 1866 г. и реставрираното българско училище, градени с помоща на балчишкия патриот дядо Кою Райчев - разположени в българска махала, кв. Хоризонт, в подножието на разрушения средновековен град Карвуна. Друга забележителност е музеят на съвременното изкуство - градската художествена галерия – намираща се в центъра на града.

Транспорт и развлечения

Инфраструктората на Балчик е добре развита, има автогара с разписание и редовни автобусни линии до съседните градове и курорти, много двузвезни и тризвездни хотели, повечето са разположение до брега и плажа като реновирани хотели или новопостроени хотели, заобиколени са от басейни, ресторанти предпагащи българска кухня и морски деликатесе, барове, дискотеки, кафета и магазини. Последните години туризмът се превръща в основна стратегическа насока за града.