Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели Пампорово- цени 2022, оферти

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Пампорово
Хотел Пампорово
Хотел Пампорово в Пампорово
Пампорово
Лапландия
Хотел Лапландия в Пампорово
Пампорово
Хотел Финландия
Хотел Финландия в Пампорово
Пампорово
Гранд хотел Мургавец
Гранд хотел Мургавец Пампорово
Пампорово
Хотел Елина
Хотел Елина в Пампорово
Пампорово
Хотел Дафовска
Хотел Дафовска в Пампорово
Пампорово
Хотел Ива и Елена
Хотел Ива и Елена в Пампорово
Пампорово
Хотел Снежанка
Хотел Снежанка в Пампорово
Пампорово
Хотел Невястата
Хотел Невястата - Пампорово 2
Пампорово
Форест Глейд
Хотел Форест Глейд в Пампорово
Пампорово
Гранд Манастира
Гранд Манастира в Пампорово
Пампорово
Хотел Орловец
Хотел Орловец - Пампорово
Пампорово
Хотел Перелик
Хотел Перелик Пампорово
Пампорово
Хотел Замъка
Хотел Замъка в Пампорово
Пампорово
Хотел Орфей Пампорово
Хотел Орфей Пампорово

Защо избираме Пампорово

Курортът Пампорово е дислоциран в централната област на България отстоящ на 85 километра от Пловдив и на 240 км от столицата. Сгушен в Родопските хълмове, в подножието на Снежанка се най- древния ски курорт Пампорово посреща радушно гостите си всяка година. Достатъчната височина от 1650 надморско равнище му дава достатъчно глътки свеж боров въздух. Най-популярните от хотели в Пампорово са посещавани всяка зима от любителите на ски и сноуборд спусканията. Уникалният по местоположени и в същото време разположен в най-южните широчини курорт Пампорово има честа да се намира в северо-източната част на планината Родопи само на 40 километра от граница с Гърция.
В 21 век и годините курортът се превърна в изискано и предпочитано ваканционно селища за почивки през зимният сезон в България. Той е единственният регион за зимните летовници надменно открояващ се с височини от 1910м над морското равнище и разполагащ с огромно изобилие от сняг и слънчеви дни през зимата.

Първите дни на почивка в Пампорово датират от1933 година. Името му произхожда от старо български "пампор", означаващо кервани. Легендарните времена определят региона на Пампорово, като път през който са минавали керваните от Беломорска Тракия към югозападната част на страната. Месните земевладелци подслоняващи обоза от кервани са наричани "пампори".  Туристическите атракции разкриват широк избор от спортове и занимания дори през летния период. В последното десетилетие на 20 век се очерта като най- масовото строителство в курорта. Собствениците на земята започнаха да строят евтини хотели. Големите комплекси се продадова на търг във времето на масовата приватизация. В днешно време всички са реновирани и предлагат изгодни оферти за почивка на планина през зимата. Сега почти няма зона в курорта където да не е застроено. 

В окресностите се славят селата Стойките, етнографския феномен Широка лъка, Проглед, Момчиловци, Гела, Бачковски манастир, Нареченски бани и Смолянски езера, които се били 20 но сега са останали само 7. Най –известни са Тревистото, Бистрото и Мътното. Най-интересното место си остава панорамният бар на кулата Снежанка. Над 150 са снежните дни с снежна покривка над 2 метра.

Ски писти и лифтове

Ски и сноуборд могат да се карат от края на ноември до края на април. С най-висока степен на трудност са пистите на връх Снежанка (Студенец), Снежанка 3 и Снежанка 4. За начинаещите скиори са изградени няколко писти оборудвани с мини-влекчета. За любителите на ски бягането и биатлона са изградени писти около връх Снежанка и спортно стрелбище в местноста Язовира. Ски пистите се намират на височина от 1650 до 1920 м.н.в. Има 14 писти с обща дължина над 17.5 км и максимална разлика във височините от 476 м. В Пампорово е залегнало и сериозно обучението на ски, като след завъшването на курса се получава сертификат за съответното ниво. Обучението се провежда на групи или единично в срок от 3 до 14 дни и за различни нива на обучение. Пистите са маркирани по стандартите на международните маркировки. Отдаването на ски под наем и ползване на ски гардероб е обичайна практика.