Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели Каварна- цени 2024, оферти

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Каварна
Вили Калиакра и Градина
Вили Калиакра и Градина
Каварна
Трейшън Клифс Голф Резорт
Трейшън Клифс Голф Резорт Каварна
Каварна
Калиакрия Ризорт
Хотел Калиакрия Ризорт
Каварна
Роял Коув Каварна ВВ
Хотел Роял Коув Каварна
Каварна
Роял Бей Каварна All inclusive 2024 от 100 лв
Каварна
Роял Гранд Хотел и Спа Аll inclusive цени 2024 от 93 лв

Защо избираме Каварна?

По голямата част хотелите са разположение на бреговата ивица, като по-големите са централната част и до плажа. Апарт хотелите се намират в до пристанището в центъра и извън града. Категориите апартаменти или стандартни хотели са 3, 4 и 5 звезди осигуряващи достатъчни условия за приятна лятна почивка. Екологически изумителният регион обхващащ курортният център, предоставя безусловната необходимост за почивки през лятото.  Отдалечеността от грандиозните градски промишлени конгломерати и природоприемственните дадености предопредели Каварна като новоразвитие на туризма в северните региони. Построените модернистични хотели в Каварна посрещат всеобхватно нуждите на почиващите, които желаят спокойна почивка далеч от стреса на големите градове. По време на грандиозните рок концертите, често недостигат места на хотели в Каварна, но тенденцията е този дефицит да се преодолее. Намирайки се на пътя на вековните миграциионни пътеки "Вия понтика" го предопределя с съвършенна инстинктивна непорочност. Удобствата на изградените след 2000 година хотели в Каварна са в непосредсвенна съпоставимост на европейските съвременни удобства и професионален персонал.

Разположение

Град Каварна е малък курортен град разположен в северната част на Българското черноморие, на 64 км от Варна и на 49 км от град Добрич разположен на североизточните черноморски брегове. Населението на града е 12300 жители. Повечето хотели са разположени по крайбрежна му зона недалеч от морето. До Каварна се намира уникалният нос Калиакра. Основан е по времето на разцвета на римската империя с името Акрос Кастелум. Каварна е известен с чистия си въздух и красивите си плажове, модерно яхтено и риболовно пристанище.  В центъра на Каварна се намират етнографския и исторически музеи, а около града има множество пещери, некрополи и светилища, които говорят за значимоста му през средните векове когато е бил укрепена крепост и столица на Добруджанското княжество. Първите му две имена са били Карвун и Карнава. В съвременната история се подчертава развитието на туристическата стратегия с привличане на почиващи от България и съседните страни.

Транспорт и забавления

Редовни автобусни линии и удобно разписание благоприятсвуват на връзката на Каварна с останалия свят. През текущите години рок фестивалите, развиха инфраструктурата на централната градска част. Покрай каменистите заливи на града лъкатуши централна улива с малки ресторанти, кафенета и магазини. Крайбрежната ивица има обособен централен плаж за гостите избрали Каварна за почивка през лятото.