Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели Царево - цени 2023 и all inclusive оферти за почивка

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Царево
Арт хотел Асти Синеморец цени 2023 ВВ
Царево
Хотел Арапя Ризорт All inclusive цени 2023
Царево
Примеа Бийч Резиденс цени 2023 OB/BB/HB
Хотел Примеа Бийч Резиденс в Царево - Нестинарка
Царево
Хотел Саут Бийч All inclusive цени 2023
Хотел Саут Бийч Царево - плаж Нестинарка
Царево
Хотел Реджина Маре OB цени 2023
Хотел Реджина Маре в Царево
Царево
Хотел Хермес Ultra All inclusive цени 2023
Хотел Хермес Царево
Царево
Белла Виста Клуб All inclusive
Хотел Белла Виста Бийч Клуб в Синеморец
Царево
Хотел Ескада Бийч
Хотел Ескада Бийч - Ахтопол
Царево
Арапя дел Сол
Хотел Арапя дел Сол Царево
Царево
Томас Резиденс цени 2023 ВВ/ All inclusive light
Хотел Томас Резиденс в Царево
Царево
Серенити Бей All inclusive цени 2023
Хотел Серенити Бей Царево Нестинарка

 

Ранни записвания 2023

 

Защо да почиваме в Царево?

Град Царево е сравнително млад черноморски курорт намиращ се на 68 км южно от Бургас и 30 км от Созопол. Основан е през 19 век като малко рибарско селище. Слави се с чист въздух и спокойно рибно пристанище, на което са акустирани малки рибарски кораби и яхти. Има красив фар указващ началото на фар-ватера. До пристанището има няколко ресторантчета с прекрасно рибно меню. Оформени са две крайбрежни зони използвани като плажни ивици.

През последната декада се прочува като хит регион с малки хотели посещавани най- вече през лятото. В източната част е уреден морски парк любимо място за разходка на местните жители и летовниците през летния сезон. Морската вода е чиста, а пясъчните зони са потдържани с усърдие. Селището има стара и нова част. В съседство се намират бившите къмпинги Нестирарка и Арапя на чийто територия са построени множество хотелски комплекси.

Западно е разположен един от най- големите резервати на България- Национален парк Странджа. В непосредсвенна близост се организират планински походи и пътешествия. Древното име на града е Василико за него са писани много песни от Българския и гръцкия етнос. Около централния площад е оформена търговската зона. През лятото се провежда регати и състезания на морска тематика.

Духовната среда в региона е на особена почит. Цървата датира от началото на 19 век и е посещавана всяка неделя. Сред фреските се намират творби на известни български художници от средата и края на Българското възраждане. Около селището има няколко останки от древни крепости. Приморско се намира само на 15 кмсеверно. На 10км южно се намира пълноводната река Велека. Туристическата активност в региона е от месеците юни до края на септември поради благоприятния климат съчетаващ влиянието на морски и планински въздух.