Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели Царево - цени 2023 и оферти за почивка

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Царево
Артхотел Асти
Царево
Хотел Арапя Сън Ризорт цени 2022
Арапя Сън Ризорт
Царево
Примеа Бийч Резиденс цени 2023 OB/BB/HB
Хотел Примеа Бийч Резиденс в Царево - Нестинарка
Царево
Хотел Саут Бийч All inclusive цени 2023
Хотел Саут Бийч Царево - плаж Нестинарка
Царево
Хотел Реджина Маре OB цени 2023
Хотел Реджина Маре в Царево
Царево
Хотел Хермес Ultra All inclusive цени 2023
Хотел Хермес Царево
Царево
Белла Виста Клуб All inclusive цени 2022
Хотел Белла Виста Бийч Клуб в Синеморец
Царево
Хотел Ескада Бийч
Хотел Ескада Бийч - Ахтопол
Царево
Арапя дел Сол
Хотел Арапя дел Сол Царево
Царево
Томас Резиденс цени 2023 ВВ/ All inclusive light
Хотел Томас Резиденс в Царево
Царево
Серенити Бей All inclusive цени 2023
Хотел Серенити Бей Царево Нестинарка

 

Ранни записвания 2023

 

Защо да почиваме в Царево

Град Царево е сравнително млад черноморски курорт намиращ се на 68 км южно от Бургас и 30 км от Созопол. Основан е през 19 век като малко рибарско селище. Слави се с чист въздух и спокойно рибно пристанище, на което са акустирани малки рибарски кораби и яхти. Има красив фар указващ началото на фар-ватера. До пристанището има няколко ресторантчета с прекрасно рибно меню. Оформени са две крайбрежни зони използвани като плажни ивици.

През последната декада се прочува като хит регион с малки хотели посещавани най- вече през лятото. В източната част е уреден морски парк любимо място за разходка на местните жители и летовниците през летния сезон. Морската вода е чиста, а пясъчните зони са потдържани с усърдие. Селището има стара и нова част. В съседство се намират бившите къмпинги Нестирарка и Арапя на чийто територия са построени множество хотелски комплекси.

Западно е разположен един от най- големите резервати на България- Национален парк Странджа. В непосредсвенна близост се организират планински походи и пътешествия. Древното име на града е Василико за него са писани много песни от Българския и гръцкия етнос. Около централния площад е оформена търговската зона. През лятото се провежда регати и състезания на морска тематика.

Духовната среда в региона е на особена почит. Цървата датира от началото на 19 век и е посещавана всяка неделя. Сред фреските се намират творби на известни български художници от средата и края на Българското възраждане. Около селището има няколко останки от древни крепости. Приморско се намира само на 15 кмсеверно. На 10км южно се намира пълноводната река Велека. Туристическата активност в региона е от месеците юни до края на септември поради благоприятния климат съчетаващ влиянието на морски и планински въздух.