Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели Царево - цени 2024 и all inclusive оферти за почивка

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Царево
Хотел Хермес Ultra All inclusive цени 2024
Хотел Хермес Царево
Царево
Арт хотел Асти Синеморец
Царево
Хотел Арапя Ризорт All inclusive
Царево
Примеа Бийч Резиденс
Хотел Примеа Бийч Резиденс в Царево - Нестинарка
Царево
Хотел Саут Бийч All inclusive цени 2024
Хотел Саут Бийч Царево - плаж Нестинарка
Царево
Хотел Реджина Маре OB цени 2024
Хотел Реджина Маре в Царево
Царево
Арапя дел Сол
Хотел Арапя дел Сол Царево
Царево
Томас Резиденс ВВ цени 2024
Хотел Томас Резиденс в Царево
Царево
Серенити Бей All inclusive цени 2024 от 128 лв
Хотел Серенити Бей Царево Нестинарка

 

Ранни записвания 2024

 

Защо да почиваме в Царево?

Град Царево е сравнително млад черноморски курорт намиращ се на 68 км южно от Бургас и 30 км от Созопол. Основан е през 19 век като малко рибарско селище. Слави се с чист въздух и спокойно рибно пристанище, на което са акустирани малки рибарски кораби и яхти. Има красив фар указващ началото на фар-ватера. До пристанището има няколко ресторантчета с прекрасно рибно меню. Оформени са две крайбрежни зони използвани като плажни ивици.

През последната декада се прочува като хит регион с малки хотели посещавани най- вече през лятото. В източната част е уреден морски парк любимо място за разходка на местните жители и летовниците през летния сезон. Морската вода е чиста, а пясъчните зони са потдържани с усърдие. Селището има стара и нова част. В съседство се намират бившите къмпинги Нестирарка и Арапя на чийто територия са построени множество хотелски комплекси.

Западно е разположен един от най- големите резервати на България- Национален парк Странджа. В непосредсвенна близост се организират планински походи и пътешествия. Древното име на града е Василико за него са писани много песни от Българския и гръцкия етнос. Около централния площад е оформена търговската зона. През лятото се провежда регати и състезания на морска тематика.

Духовната среда в региона е на особена почит. Цървата датира от началото на 19 век и е посещавана всяка неделя. Сред фреските се намират творби на известни български художници от средата и края на Българското възраждане. Около селището има няколко останки от древни крепости. Приморско се намира само на 15 кмсеверно. На 10км южно се намира пълноводната река Велека. Туристическата активност в региона е от месеците юни до края на септември поради благоприятния климат съчетаващ влиянието на морски и планински въздух.