Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели в Велинград - цени 2024 оферти за почивка

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Велинград
Кашмир Уелнес и Спа хотел цени HB 2024 14+
Велинград
Sante SPA Hotel Санте HB цени 2024
Велинград
Хотел Свети Спас HB 2024
Хотел Свети Спас Велинград България
Велинград
Спа хотел Селект FB цени 2024
Хотел Селект Велинград
Велинград
Спа хотел Олимп FB цени 2024
Спа хотел Олимп Велинград
Велинград
Енира Спа хотел HB цени 2024
Хотел Енира Велинград
Велинград
Спа хотел Алегра
Спа хотел Алегра Велинград
Велинград
Спа хотел Вела Хилс ВВ цени 2024
Хотел Вела Хилс, Велинград
Велинград
СПА Хотел Инфинити Парк HB/ BB цени 2024
Инфинити Парк и Спа хотел Велинград
Велинград
Хотел Арте Спа и Парк HB цени 2024
Арте Спа и Парк хотел Велинград
Велинград
Балнео комплекс Камена ВВ цени 2024
Хотел Камена Велинград
Велинград
Макси Парк HB цени 2024 от 114 лв
Хотел Макси Парк Велинград
Велинград
СПА хотел Бор HB 2024
Спа хотел Бор - Велинград
Велинград
Спа хотел Аура цени 2024 FB от 100лв
Хотел Аура във Велинград
Велинград
Хотел Роял Спа Велинград ВВ цени 2024
Хотел Роял Спа Велинград
Велинград
Гранд хотел Велинград ВВ 2024

Карта на хотелите във Велинград

Хотели Велинград

 

Защо избираме Велинград за почивка?

Курортът е се отрежда като най-посещавания спа курорт на България в дебрите на Западни Родопи. Велинград е разположен в западната половина на планината Родопи, в долината Чепино. Известността му е на балнеоложки и ски курорт, предлагащ целогодишно оферти за почивки. С неповторимата си композиция от уравновесен климат, минерални ресурси и ненагледна природа, той е толерирана екскурзионна тенденция за отдих и лечение. Велинград е удобно разположен на 136км от столицата София 85км от Пловдив и на 68 км от Банско. Градът се разпростира на 770 метра над морското равнище. Велинград е най- предпочитаната дестинация за спа почивки целогодишно. Във всички хотели вътрешните и външните басейни са с изворна минерална вода.

Климат

Климатът на Велинград е чудесен през всички сезони на годината. Лятото е прохладно, зимата е снежна и мека, а есента и пролетта са с умерени температури. Средната годишна температура е от 9 C˚ до 16 C˚, измерени са 300 слънчеви дни през годината. Боровите гори ограждат изцяло курорта с кристално чист въздух. Изобилието на неизчерпаеми минерална извори е мечтана почивка. Велинград е твърде навестяван ски курорт, съществува универсално почистване на основните писти и обслужващите ги ски влекове, което го отрежда като вездесъщо летовище за целогодишни почивки.

Балнеология

Най-голямото богатство на Велинград са минералните му извори, източници на които са реките в региона и минералните извори. Уникален феномен са и карстовите извори- най-големия е Клептуза (на Балканите), с дебит 570 л минерална вода в секунда- пълнещ двете изкуствени езера захранващи развъдника на пъстърва. В градът има 78 минерални извора. Състава на водата е азотен, натриев, флуорен, с променливо садържание на минерали и с редки елементи.

Транспорт и развлечения

Транспортните линии на Велинград се движат по разписание. Железопътната връзка е уредена с теснолинейка. Трите квартала разполагат с достатъчно ресторанти и механи предоставящи на гостите си вкусна пъстърва и български вкусни гозби. В централните зони са разположени кафенета и търговски павилиони. Установеният ред по рехабилитационни и възстановителни процедури с помощта на фитнес упражнения,  масажи, физиотерапевтични процедури за всички пакети при фамилните почивки с потдържащи балнеологични процедури.