Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели в Свети Влас

Търси хотели и оферти

Няма резултати, които да отговарят на тези критерии.
Свети Влас
РИУ Хелиос Парадайс
Изглед от морето
Свети Влас
Цезар Палас
Хотел Цезар Палас

 


Предимства на курорта

Ценностите на реалната природа са чистотата на въздуха и приятните ландшафи. Почиващите туристи с радост броят оставащите дни до следващото лято. Дългата брегова ивица с романтични плажове и искрящото море през лято са само част от вселената природа на курорта. Заливите с озарени от слънцето хотели, които са оформили крайбрежния път лъкатушат в развлекателна последователност откриващи замайващи гледки в простора на морската шир. На минимални дистанция от Свети Влас се намират курорта Елените. Свети Влас е супер спокоен курорт съчетаващ даденостите на морския и планински ландшафт. Далеч от урбанизацията и напрегнатия градски стрес уютния микроклимат придава разтоварваща обстановка за летни ваканции.


Удобства

Свети Влас доби популярност запълвайки хълмовете между града и Слънчев бряг. Водните атракции предлагат на гостите разходка с яхта, подводно гмуркане, джет, сърф. В централната зона е наситено с малки семейни механи и кафенета. Панорамните ресторанти дислоцирани на променадада са изкушения на морския бряг, които предлагат приятна атмосфера през лятото. Хотелите са най- вече с апартаменти, но с изгодни цени и оферти за почивка през лятото.


Разположение

Свети Влас в югоизточната част на страната на източните склонове на Стара планина на черноморската ивица. Южното му разположение и екологичното равновесие го определя в стандартите на класните курорти на Европа. Екзотиката и уникалноста му граничат с неподправената природа на екстравагандните курорти. Той е разположен на 9 км. от древния град Несебър. Населението наброява 6000 души. На 38 км. от Свети Влас се намира международното летище на Бургас. В южната си част е присъединен със конгломератния комплекс Слънчев бряг.


Климат

Свети Влас е горд с топлия си черноморски климат с мека зима и зноен летен сезон. През лятото температурите варират между 23 и 32 градуса на въздуха, а морската вода се движи между 24 и 28 градуса. Определено е със слаби валежи през цялата година.