Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели Боровец- цени 2024, оферти

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Боровец
Хотел Боровец Грийн цени 2024 НВ от 110 лв
Боровец
Феста Уинтър Палас зима 2023/ 2024
Боровец
Иглика Палас цени 2024
Хотел Иглика Палас в Боровец
Боровец
Хотел Еуфория цени 2024
Хотел Еуфория в Боровец
Боровец
Боровец Хилс цени 2024
Хотел Боровец Хилс в Боровец
Боровец
Боровец Гардънс
Хотел Боровец Гардънс в Боровец
Боровец
Хотел Лион цени 2024
Хотел Лион в Боровец
Боровец
Радинас Уей
Боровец
Хотел Янакиев цени 2024
Хотел Янакиев Боровец
Боровец
Роял Плаза
Боровец
Хотел Бор
Хотел Бор в Боровец
Боровец
Хотел Бреза
Хотел Бреза
Боровец
Хотел Мура Боровец цени 2024
Хотел Мура Боровец
Боровец
Хотел Самоков
Хотел Самоков в Боровец
Боровец
Ледени Ангели
Хотел Ледени Ангели в Боровец
Боровец
Вили Малина и Ягода
Вили Ягода

Почивка в Боровец

Боровец ски курорт е разположен само на 71 км от столицата на България на София и е изграден на северните склонове на Рила планина. Курортът е бил два пъти домакин на Световното първенство по ски алпийски събития. Туристическия бранш се развива с високи темпове след 1990 година. Строят се хотели не само до пистите, но и в радиус 3 километра. Целта на най- голямото сдружение Боро-спорт да предлагага оферти за евтини хотели в Боровец осигуряващи пълноценна зимна почивка.

Ски спусканията в курорта Боровец се провежда в три области: Боровец, Ястребец и Маркуджика. В Маркуджика са най-добрите писти. Пистите в курорта имат дължина от повече от 45 км  с отлично покритие и да разполагат със съоръжения за нощно каране на ски. Една ефективна система от 11 ски влека осигурява на скиорите достъп до всичките писти по предназначение. Крос-кънтри скиорите ще открият една отлична 15-километрова пътека (само на два километра от курорта), заедно с една прекрасна писта за биатлон на световно ниво.

Ски и сноуборд

Ски курорта е отличен за обучение за каране на ски от начинаещи скиори, има богат избор на склонове подходящи за деца. Налице са изключително добри инструкто владеещи свободно английски език, има обособена площ от Маркуджика много добра за начинаещи.

Средно ниво скиори:
Има добра селекция от писти за тази категория. Можете да направите голям пробег и да  работите върху Вашата техника, с няколко отлични червени писти, водещи към курорта.

Напреднали:

За експертите скиори има писта на която се спускат скиори участващи в световният шампионат- тази изключително предизвикателна писта се намира в Ястребец.


Сноубординг:
Боровец предлага едни от най-добрите  условия в България за сноу борд, с много разнообразен релеф, отворете писти, някои забавно линии през дърветата и пресечени местностти.


Най-близкият град до курорта Боровец е Самоков само на  10 км в югозападна посока. В Боровец ски училището има повече от 200 ски-инструктори, владеят различни езици, както и между тях са много бивши професионални състезатели. Петър Попангелов ски училище за експерт Ски предлага услугите си на високо квалифицирани инструктори за експертно равнище скиори.

В хотел "Рила" е най-голямият ски хотел на Балканския полуостров с над 1500 легла, а също и детска градина (отворен от 09:00 до 16:30 и 19:00 до 07:00), в която могат да се грижат за деца на възраст между две и четири години. Деца от четири до седем години да се присъединят към ски детска градина наблизо (открита 09:00 до 16:30). Ски патрулът има четири отбора до базата на първата кабелна лифт станция и осигурява 24-часова спешна услуга.