Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели Лозенец- цени 2024, оферти за почивка

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Лозенец
Хотел Морско Конче ВВ цени 2024 от 67 лв.
Хотел Морско Конче между Китен и Лозенец
Лозенец
Хотел Малтийски замък цени 2024 ВВ
Хотел Малтийски замък Лозенец
Лозенец
Сиена Премиум Ритрийт цени 2024
Хотел Сиена Премиум Ретрийт Лозенец
Лозенец
Хотел Оазис дел Сол цени 2024
Хотел Оазис дел Сол Лозенец
Лозенец
Хотел Сънсет Бийч FB цени
Хотел Сънсет Бийч в Лозенец
Лозенец
Оазис Бийч Клуб ВВ цени 2024
Оазис Бийч Клуб и Спа Лозенец
Лозенец
Хотел Оазис Ризорт & Спа ОВ цени 2024
Оазис Ризорт и Спа Лозенец
Лозенец
Хотел Оазис дел Маре All inclusive 2024
Хотел Оазис дел Маре Лозенец

 

Защо избираме Лозенец?

Лозенец е малко курортно селище намиращото се на 60 км от Бургас (70 от летище Бургас). Притежава уникална по рода си плажна ивица и красива природа. Екологичните дебри на  Странджа планина се намират се намират само на 5 км южно от него. Поради все още слабото си развитие като курорт се запазва като натурално място за почивка през лятото. Региона създава интерес сред любителите на природата и семейства търсещи тихи места, достатъчно отдалечени от шума и стреса. Съчетанието на планинските райони и морски въздух е особено благоприятно през лятото. През деня температурата е достатъчно висока за отдих на плажа, а през вечерта е прохладно и тихо. Селището е сравнително малкон, но има търсене на хотели с оферти за почивка през лятото. Положението му в южната част на България му дава и предимството на сравнително по-високи температури в крайбрежната зона. Разстоянието до Китен е 5 км, а до Приморско 15 км.

 

Основаване като населено място през 1924 година съставено от 20 къщи (първото му име е Емберли – на името на нос Ембелиц и едноименната местност в който се намира). В момента има статут на село развиващо се като черноморски курорт, но поради отдалечеността му като Синеморец с по-бавни темпове. В първите години на своето развитие е било рибарско селище заобиколено от лозови масиви.

Плажната ивици е най- голямото богатство. Разделена е на няколко плажа с широчина до 40 метра и дължина до километър– Корал, Оазис и централната зона. Пясъкът е фин и златист няма скални образувания в плитчините. Водата е синьо- зелена, прозрачна и чиста, поради липса на големи градове или промишлени зони. Средната температура на въздуха през Юли и Август е около 28- 30 градуса по целзий, на на морската вода 26-28 градуса.

Туристическият сезон е основен поминък на населението. Местните жители са заети в малки семейни евтини хотели, битови ресторанти. На крайбрежната ивица има зони с шезлонги, чадъри и малки бистра за бързо за хранене. Предлагат се най- вече рибни ястия. Спортът също е приоритет – предлагат се сърф, курсове за поводен риболов и гмуркане, водни колела, джетове, конна езда на плажа.

Празникът на Лозенец е Гергьовден 6-ти Май. Този ден е най-щастливия за местните жители- около 800 на брой, защото се събират всички родове и се превръща в колоритна забава. През летния сезон се организират културни срещи, фолклорни концерти с български и чуждестранни изпълнители. Тук се провежда националния шампионат по сърф. В околностите се намират забележителните местности и природни феномени – Беглик-Таш, крепост Кастрицион, резервата Ропотамо, парк Странжа.