Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели Лозенец- цени 2022, оферти

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Лозенец
Малтийски замък ВВ цени 2022 от 125 лв.
Хотел Малтийски замък Лозенец
Лозенец
Сиена Премиум Ритрийт цени 2022 HB/BB от 87 лв.
Хотел Сиена Премиум Ретрийт Лозенец
Лозенец
Оазис дел Сол цени 2022 OВ от 66 лв.
Хотел Оазис дел Сол Лозенец
Лозенец
Сънсет Бийч All inclusive цени 2022 от 45 лв.
Хотел Сънсет Бийч в Лозенец
Лозенец
Хотел Морско Конче ВВ цени 2022 от 50 лв.
Хотел Морско Конче в Китен , до Лозенец
Лозенец
Хотел Мерлин All inclusive цени 2022 от 55 лв.
Хотел Мерлин в Лозенец
Лозенец
Оазис Бийч Клуб ВВ цени 2022 от 74 лв.
Оазис Бийч Клуб и Спа Лозенец
Лозенец
Хотел Оазис Ризорт & Спа ОВ цени 2022 от 64 лв.
Оазис Ризорт и Спа Лозенец
Лозенец
Оазис дел Маре Ultra All inclusive цени 2022 от 84 лв.
Хотел Оазис дел Маре Лозенец

 

Защо избираме Лозенец?

Лозенец е малко курортно селище намиращото се на 60 км от Бургас (70 от летище Бургас). Притежава уникална по рода си плажна ивица и красива природа. Екологичните дебри на  Странджа планина се намират се намират само на 5 км южно от него. Поради все още слабото си развитие като курорт се запазва като натурално място за почивка през лятото. Региона създава интерес сред любителите на природата и семейства търсещи тихи места, достатъчно отдалечени от шума и стреса. Съчетанието на планинските райони и морски въздух е особено благоприятно през лятото. През деня температурата е достатъчно висока за отдих на плажа, а през вечерта е прохладно и тихо. Селището е сравнително малкон, но има търсене на хотели с оферти за почивка през лятото. Положението му в южната част на България му дава и предимството на сравнително по-високи температури в крайбрежната зона. Разстоянието до Китен е 5 км, а до Приморско 15 км.

 

Основаване като населено място през 1924 година съставено от 20 къщи (първото му име е Емберли – на името на нос Ембелиц и едноименната местност в който се намира). В момента има статут на село развиващо се като черноморски курорт, но поради отдалечеността му като Синеморец с по-бавни темпове. В първите години на своето развитие е било рибарско селище заобиколено от лозови масиви.

Плажната ивици е най- голямото богатство. Разделена е на няколко плажа с широчина до 40 метра и дължина до километър– Корал, Оазис и централната зона. Пясъкът е фин и златист няма скални образувания в плитчините. Водата е синьо- зелена, прозрачна и чиста, поради липса на големи градове или промишлени зони. Средната температура на въздуха през Юли и Август е около 28- 30 градуса по целзий, на на морската вода 26-28 градуса.

Туристическият сезон е основен поминък на населението. Местните жители са заети в малки семейни евтини хотели, битови ресторанти. На крайбрежната ивица има зони с шезлонги, чадъри и малки бистра за бързо за хранене. Предлагат се най- вече рибни ястия. Спортът също е приоритет – предлагат се сърф, курсове за поводен риболов и гмуркане, водни колела, джетове, конна езда на плажа.

Празникът на Лозенец е Гергьовден 6-ти Май. Този ден е най-щастливия за местните жители- около 800 на брой, защото се събират всички родове и се превръща в колоритна забава. През летния сезон се организират културни срещи, фолклорни концерти с български и чуждестранни изпълнители. Тук се провежда националния шампионат по сърф. В околностите се намират забележителните местности и природни феномени – Беглик-Таш, крепост Кастрицион, резервата Ропотамо, парк Странжа.