Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели в Девин

Търси хотели и оферти

Няма резултати, които да отговарят на тези критерии.
Девин
Спа хотел Девин
Спа хотел Девин
Девин
Спа хотел Орфей
Хотел Орфей
Девин
Хотел Персенк
Хотел Персенк

Градът притежава единственно разположение в сърцето на живописната планината Родопи. Той е прославен с натуралната си атмосфера, многоликата натурална природа с бликащи минерални ручеи и единственната по произход в България еко пътека с лъкатушеща между боровите и дъбови била с 6 километра. Харектерното за него е спокойствието и благоприятният климат благоприятсвуващ почивки през цятата година. Архитектурните стойности и удобствата на всички спа хотели в Девин и горският сценарий е предпочитан от българските туристи за почивки. Разнообразни спа процедури, минералната вода и съвременните спа центрове са част от ефективните балнео леченията. Най-популярните комплекси са разположени са от двети страни на главната улица в съприкосновение от центъра на градчето. Във всеки балнео хотел има многообразни лечебни спа пакети.

Разположение

Девин е разположени в централна-южна България в най-живописната част на част на най- прелестната бългаска планина Родопи. С уникалното съчетание на климат, минерални води и красива природа, градът е многообичана туристическа дестинация за възстановяване, отдих и лечение разположен е в Девинската котловина заобиколен от борови и смърчови гори на разстояние 270 км от София 125км от Пловдив. Население то му е 7400 жители. Девин е разположен на 770м. Надморско равнище.

Климат

Климатът е умерен и благоприятен за почивки. Лятото е прохладно, зимата е снежна и мека, а есента е по-топла от пролетта.

Околности и забележителности

Около Девин се намират изключителни природни забележителности за туристите Дяволското гърло и Ягодинската пещера и Триградското ждрело, както и пещерите Харамийската, Орфеевата дупка, Кестенската пещера и природните резерватите Шабаница, Кастраклий и Казаните и скалните образувания Римският Кемеров мост и Слонът.

Балнеология

Изключително интерестните са уникалните местности Чаирите и Пияната гора. Феноменалната природа на Девин обграден от девствени вековни борови гори, просторни поляни и топлите минерални извори създават чудесни условия за рехабилитация и почивка. Балнеоложкият курорт е много популярен поради минералните си извори, свежия планински въздух красивата природа на региона. Удобствата и Спа центровете на предлаганите хотели в Девин включват всичко необходимо за приятна и пълноценна почивка.

Транспорт и развлечения

Структурата на курорта е добре изграден, има автогара и добре асфалтирани пътища до съседните курорти и градове, ресторанти предлагащи българска традиционна кухня, заведения за бързо хранене, пицарии, кафета, барове, дискотеки, бистра, снек барове и магазини. Процедурите по рехабилитация и възстановаване включват фитнес, водни и тангенторни масажи, физиотерапия и др. Девин е едно от спокойно кътче особено приятно за семеен туризъм.