Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели в Девин- цени 2024 оферти за почивка

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Девин
Спа хотел Исмена 2024 НВ
Хотел Исмена Девин
Девин
СПА хотел Девин All inclusive/ ВВ цени 2024
Спа хотел Девин в Девин
Девин
Спа хотел Орфей Девин ВВ цени 2024
Девин
Хотел Персенк НВ/ ВВ цени 2024
Хотел Персенк Девин

Защо избираме Девин за почивка?

Градът притежава единственно разположение в сърцето на живописната планината Родопи. Той е прославен с натуралната си атмосфера, многоликата натурална природа с бликащи минерални ручеи и единственната по произход в България еко пътека с лъкатушеща между боровите и дъбови била с 6 километра. Харектерното за него е спокойствието и благоприятният климат благоприятсвуващ почивки през цятата година. Архитектурните стойности и удобствата на всички спа хотели в Девин и горският сценарий е предпочитан от българските туристи за почивки. Разнообразни спа процедури, минералната вода и съвременните спа центрове са част от ефективните балнео леченията. Най-популярните комплекси са разположени са от двети страни на главната улица в съприкосновение от центъра на градчето. Във всеки балнео хотел има многообразни лечебни спа пакети.

Разположение

Девин е разположени в централна-южна България в най-живописната част на част на най- прелестната бългаска планина Родопи. С уникалното съчетание на климат, минерални води и красива природа, градът е многообичана туристическа дестинация за възстановяване, отдих и лечение разположен е в Девинската котловина заобиколен от борови и смърчови гори на разстояние 270 км от София 125км от Пловдив. Население то му е 7400 жители. Девин е разположен на 770м. Надморско равнище.

Климат

Климатът е умерен и благоприятен за почивки. Лятото е прохладно, зимата е снежна и мека, а есента е по-топла от пролетта.

Околности и забележителности

Около Девин се намират изключителни природни забележителности за туристите Дяволското гърло и Ягодинската пещера и Триградското ждрело, както и пещерите Харамийската, Орфеевата дупка, Кестенската пещера и природните резерватите Шабаница, Кастраклий и Казаните и скалните образувания Римският Кемеров мост и Слонът.

Балнеология

Изключително интерестните са уникалните местности Чаирите и Пияната гора. Феноменалната природа на Девин обграден от девствени вековни борови гори, просторни поляни и топлите минерални извори създават чудесни условия за рехабилитация и почивка. Балнеоложкият курорт е много популярен поради минералните си извори, свежия планински въздух красивата природа на региона. Удобствата и Спа центровете на предлаганите хотели в Девин включват всичко необходимо за приятна и пълноценна почивка.

Транспорт и развлечения

Структурата на курорта е добре изграден, има автогара и добре асфалтирани пътища до съседните курорти и градове, ресторанти предлагащи българска традиционна кухня, заведения за бързо хранене, пицарии, кафета, барове, дискотеки, бистра, снек барове и магазини. Процедурите по рехабилитация и възстановаване включват фитнес, водни и тангенторни масажи, физиотерапия и др. Девин е едно от спокойно кътче особено приятно за семеен туризъм.