Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели в Сандански - цени 2024 оферти за почивка

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Сандански
Спа хотел Медите НВ/ ВВ цени 2024
Хотел Медите в Сандански
Сандански
Парк хотел Пирин HB/ BB цени 2024
Сандански
Интерхотел Сандански НВ цени 2024
Интерхотел Сандански в Сандански

Защо ще почиваме в Сандански?

Сандански е грандиозен спа курорт прославен с естествената си екзотичен  и хрисим климат. Ефективните запаси в региона на минерални извори вдъхват доверие. Лечебните свойства на минералните извори са известни в региона. Градът е признат за балнеоложни курорт и като център за рехабилитация. Той намира в подножието на величествената Пирин планина на 85 км от Банско на 154 км от София и на 13 км от Мелник.

Историческите сведения за основаването са от 2 век с името Свети Врач, а разкопките свидетелстват за тракийско селище с името Медиус. Той е прекрасно съчетание от свеж въздух, красиви забележителности като добро место за възстановяване, лечение и почивка. Градът е известен с благоприятния си климат за лечение на респираторни заболявания, особено бронхиална астма. Домакин е на няколко фестивала обхващащи фолклорните традиции на Пирин. Температура на въздуха в Сандански винаги е по- висока от останалите населени места в България, средната годишна температура е 15 C˚. Зимата е много мека и кратка, а есента дълга и топла. Относителната влажност на въздуха е 67%, около 275 са слънчевите дни през годината, при най- ниско ниво на валежите за страната, мъгли почни няма.

Балнеология и лечение

Състава на минералните води е подобен на този от другите балнео курорти на  сулфати, сяра, калций силиций и др. Там се намира прочутата резиденция свети Врач наследство, която е много добро архитектурно изпълнение със закрит басейн олимпийски размери, заобиколена от езеро и стотици видове растения напомнящи ботаническа градина. Всеки седмица града се радва на посещения от съседна Гърция.