Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели в Китен - цени 2024, ол инклузив оферти за почивка

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Китен
Хотел Додо Бийч Клуб Йога и Релакс НВ цени 2024
Хотел Додо Бийч Китен
Китен
Хотел Елица Китен
Китен
Хотел Рилена Китен FB/HB цени 2024
Китен
Хотел Нева All inclusive цени 2024
Хотел Нева Китен
Китен
Хотел Елмар Китен HB цени 2024
Хотел Елмар Китен
Китен
Хотел Атлиман Бийч FB цени 2024
Хотел Атлиман Бийч Китен
Китен
Хотел Ариана All inclusive цени 2024 от 75 лв.
Хотел Ариана в Китен
Китен
Хотел Китен Бийч ВВ
Хотел Китен Бийч Приморско
Китен
Хотел Принцес Резиденс ВВ/HB цени 2024
Хотел Принцес Резиденс Китен
Китен
Каменец Китен All inclusive цени 2024
Хотел Каменец в Китен

Защо избираме почивка в Китен?

Град Китен, България е малък град и морски курорти по Черноморското крайбрежие предлага много атрактивни български летни почивки за много туристи от Европа. Оформен като малък крайбрежен курорт той разполога с две плажни зони. Северната част е известна като плажа Атлиман, а южната с дължина от един километър като Урдовица. Плажната ивица е покрита с фин златист пясък.

Предимства на курорта

Градът се е превърнал в летен оазис. Лесно може да се намери евтини хотели в Китен. За да прекарат приятна почивка и да усетите удоволствието е да намерите промо оферти за почивка в Китен, използвайте нашите специални отстъпки онлайн. Той е от спокойните и тихи българските морски курорти, предлагащи всички договорености за настаняване. Нашата резервационна система позволява в две стъпки да се резервира хотел. Курортът предлага лодки, яхти, коли под наем и риболовни излети. Лятно време в курорта е приятна за всички хора избрали България за почивка. Изгодните цени и оферти напълно удовлетворяват българските туристи.

Местоположение


Той е малък и красив разположен до Приморско, заобиколен от девствена природа и MMC курорт. Лятото предлага почивки на разположение от май до октомври. В курорта има много чисти пясъчни плажове и кристално морска вода. Има много частни хотели, повечето от тях са разположени в близост до морския бряг. Има много ресторанти, кафенета и хранителни стоки, които предлагат вкусни български храни и ястия, както и много морски храни.

Климатът е умерено-континентален с лятна температура между 24 ° C-28 ° C и средна температура на морската от 24,6 ° C. Има голямо отражение на морето. Лятото започва през май и свършва през октомври, през сезон има повече от 150 слънчеви дни за почивка в Китен.

Кратка история  

 
Град Китен е основана през 1931 г. от бегълци от Гърция и имигрантите от околните села. След 1970 г., Китен се развива като притегателен център за много туристи. Днес курортни съоръжения включват проспериращо модерно туристическо селище с множество частни квартири, евтини три и четири звездни луксозни хотели с уютни ресторанти, снек-барове, дискотеки, увеселителен парк, водни пързалки и детски площадки. Северният плаж, наречен Атлиман със спокойствие и чист морски е покрита с фин златист пясък и е защитен от бури. Южният плаж е по-голям и завършва на река Китенска, която е богата на риба.