Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели в Китен - цени 2022 и оферти за почивка

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Китен
Хотел Елица Китен HB цени 2022 от 45 лв.
Хотел Елица Китен
Китен
Хотел Рилена Китен All inclusive
Хотел Рилена Китен
Китен
Хотел Нева All inclusive цени 2022 от 52 лв.
Хотел Нева Китен
Китен
Хотел Елмар Китен HB цени 2022 от 50 лв.
Хотел Елмар Китен
Китен
Хотел Атлиман Бийч FB цени 2022 от 38 лв.
Хотел Атлиман Бийч Китен
Китен
Хотел Ариана All inclusive цени 2022 от 60 лв.
Хотел Ариана Китен
Китен
Хотел Китен Бийч ВВ цени 2022 от 30 лв.
Хотел Китен Бийч в Китен
Китен
Хотел Принцес Резиденс HB цени 2022 от 37 лв.
Хотел Принцес Резиденс Китен
Китен
Каменец Китен All inclusive цени 2022 от 61 лв.
Хотел Каменец в Китен

Евтин комплекс на плажа "All inclusive" с пакети

Супер "All inclusive" с отстъпки за ранни записвания

На плажа в тих регион "Закуска + вечеря" 

Евтин комплекс на пясъка 

Най- евтиния "All inclusive" втора линия

 

Почивка в Китен

Град Китен, България е малък град и морски курорти по Черноморското крайбрежие предлага много атрактивни български летни почивки за много туристи от Европа. Оформен като малък крайбрежен курорт той разполога с две плажни зони. Северната част е известна като плажа Атлиман, а южната с дължина от един километър като Урдовица. Плажната ивица е покрита с фин златист пясък.

 

Предимства на курорта

Градът се е превърнал в летен оазис. Лесно може да се намери евтини хотели в Китен. За да прекарат приятна почивка и да усетите удоволствието е да намерите промо оферти за почивка в Китен, използвайте нашите специални отстъпки онлайн. Той е от спокойните и тихи българските морски курорти, предлагащи всички договорености за настаняване. Нашата резервационна система позволява в две стъпки да се резервира хотел. Курортът предлага лодки, яхти, коли под наем и риболовни излети. Лятно време в курорта е приятна за всички хора избрали България за почивка. Изгодните цени и оферти напълно удовлетворяват българските туристи.

 

Местоположение


Той е малък и красив разположен до Приморско, заобиколен от девствена природа и MMC курорт. Лятото предлага почивки на разположение от май до октомври. В курорта има много чисти пясъчни плажове и кристално морска вода. Има много частни хотели, повечето от тях са разположени в близост до морския бряг. Има много ресторанти, кафенета и хранителни стоки, които предлагат вкусни български храни и ястия, както и много морски храни.

Климатът е умерено-континентален с лятна температура между 24 ° C-28 ° C и средна температура на морската от 24,6 ° C. Има голямо отражение на морето. Лятото започва през май и свършва през октомври, през сезон има повече от 150 слънчеви дни за почивка в Китен.

Кратка история  

 
Град Китен е основана през 1931 г. от бегълци от Гърция и имигрантите от околните села. След 1970 г., Китен се развива като притегателен център за много туристи. Днес курортни съоръжения включват проспериращо модерно туристическо селище с множество частни квартири, евтини три и четири звездни луксозни хотели с уютни ресторанти, снек-барове, дискотеки, увеселителен парк, водни пързалки и детски площадки. Северният плаж, наречен Атлиман със спокойствие и чист морски е покрита с фин златист пясък и е защитен от бури. Южният плаж е по-голям и завършва на река Китенска, която е богата на риба.