Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Ръст на туристите от Германия през лятото

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Ръст на туристите от Германия през лятото

Ръст на туристите от Германия през лятото

“Това означава, че като цяло ние ще очакваме доста по-голям брой туристи, отколкото сме имали през миналата година на този основен пазар - Германия, но почти същото е положението и на всички останали пазари”, коментира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. TUI отново ще води туристи от Франция след деветгодишно прекъсване. Туроператори очакват до 40% ръст на германските туристи към България. До 10% повече туристи ще почиват по родните плажове тази година. През 2017 година най-много туристи България очаква от Европа и Азия. „Очакваме туристи както от Великобритания, Испания, Италия, Белгия, Франция, Германия, така и туристи извън Европейският съюз”, допълни Драганов.
На първо място Русия има много голям интерес към България, както и Израел. От миналата година видяхме, че от Иран, Индонезия и Индия интересът е голям. Традиционно интересът към страната ни е голям и от Китай и Япония, припомни той.
2017-та е годината, за която страната ни вече може да каже, че е развит добре и културният туризъм. Със стартирането на нискотарифните авиокомпании от началото на годината в момента София и Пловдив са пълни с туристи.
През 2017 година за първи път имаме изравняване на културният туризъм с летния. Досега винаги морският туризъм е преобладавал. Преди 10 години той беше 75% от общия за обем на туризма. Последните години падна под 60 %. През 2017 г. ще изравни обемите като брой туристи за първи път, посочи експертът по туризъм.

Именно културният туризъм и съвременното изкуство привлича повече хора през 2017 г., които ще дойдат да видят страната ни. По думите му туристите искат да видят съвременната култура, театъра, въобще всички форми, които са свързани със свободната сцена. Изкуството на говора, на музиката, на танца, на светлината... Всичко, което е съвременно, представлява интерес за туристите, посочи той.

Най-търсена и желана туристическа дестинация за прекарване на лятната почивка остава Южното Черноморие. А Бургас се очаква да бъде оживен оттук нататък именно в частта на културния туризъм. Затова трябва да се изгради нагласа и подготовка за целогодишен туризъм.