Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Френски туристи на почивка в България

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Френски туристи на почивка в България

Френски туристи на почивка в България

Френските туристи се интересуват от еко и селски туризъм в България.

Френските туристи, които избират България за почивка, търсят предимно семейни и групови ваканции. Интересуват се също от обиколни турове, еко и селски туризъм във вътрешността на страната и по Черноморието, съобщават от Министерството на туризма.

В момента България се представя на международното туристическо изложение Salon Mondial du Tourisme, което се провежда в Париж в периода 16-19 март 2017 г.

Културно-историческият туризъм, археологическото богатство на България, както и възможностите за балнео- и спа туризъм са също сред атрактивните специализирани услуги за французите.

На българския щанд се правят дегустации на вина, фолклорът се представя от гайдари и български носии, а всеки посетител получава рисувана на място малка картина.

Международното туристическо изложение Salon Mondial du Tourisme е отворено за професионалисти и за масовата публика. На него се представят над 400 изложители. Посетителите са над 100 хиляди.

По данни на туристическото министерство България е посетена от над 164 хил. френски туристи през 2016 г., което е ръст от 17% спрямо предходната година.

В рамките на международното изложение ITB в Берлин миналата седмица, където страната ни също се представи с щанд, стана ясно, че големият туроператор TUI group започва да води туристи от Франция до българското Черноморие след деветгодишно прекъсване.

Компанията пуска директни полети в средата на май от френски летища до Бургас.