Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели в Велинград - цени 2024 оферти за почивка

ТЪРСИ ХОТЕЛ КУРОРТ ОФЕРТИ

Велинград
Велина
Хотел Велина Велинград
Велинград
Клептуза ВВ цени
Хотел Клептуза Велинград
Велинград
Хотел Акватоник HB цени 2024
Хотел Акватоник Велинград -
Велинград
Спа хотел Двореца HB 2024
Спа хотел Двореца - Велинград
Велинград
Здравец Спа хотел HB/ BB
Хотел Здравец Велинград -
Велинград
Хотел Елбрус FB + СПА цени 2024
Спа хотел Елбрус Велинград

Карта на хотелите във Велинград

Хотели Велинград

 

Защо избираме Велинград за почивка?

Курортът е се отрежда като най-посещавания спа курорт на България в дебрите на Западни Родопи. Велинград е разположен в западната половина на планината Родопи, в долината Чепино. Известността му е на балнеоложки и ски курорт, предлагащ целогодишно оферти за почивки. С неповторимата си композиция от уравновесен климат, минерални ресурси и ненагледна природа, той е толерирана екскурзионна тенденция за отдих и лечение. Велинград е удобно разположен на 136км от столицата София 85км от Пловдив и на 68 км от Банско. Градът се разпростира на 770 метра над морското равнище. Велинград е най- предпочитаната дестинация за спа почивки целогодишно. Във всички хотели вътрешните и външните басейни са с изворна минерална вода.

Климат

Климатът на Велинград е чудесен през всички сезони на годината. Лятото е прохладно, зимата е снежна и мека, а есента и пролетта са с умерени температури. Средната годишна температура е от 9 C˚ до 16 C˚, измерени са 300 слънчеви дни през годината. Боровите гори ограждат изцяло курорта с кристално чист въздух. Изобилието на неизчерпаеми минерална извори е мечтана почивка. Велинград е твърде навестяван ски курорт, съществува универсално почистване на основните писти и обслужващите ги ски влекове, което го отрежда като вездесъщо летовище за целогодишни почивки.

Балнеология

Най-голямото богатство на Велинград са минералните му извори, източници на които са реките в региона и минералните извори. Уникален феномен са и карстовите извори- най-големия е Клептуза (на Балканите), с дебит 570 л минерална вода в секунда- пълнещ двете изкуствени езера захранващи развъдника на пъстърва. В градът има 78 минерални извора. Състава на водата е азотен, натриев, флуорен, с променливо садържание на минерали и с редки елементи.

Транспорт и развлечения

Транспортните линии на Велинград се движат по разписание. Железопътната връзка е уредена с теснолинейка. Трите квартала разполагат с достатъчно ресторанти и механи предоставящи на гостите си вкусна пъстърва и български вкусни гозби. В централните зони са разположени кафенета и търговски павилиони. Установеният ред по рехабилитационни и възстановителни процедури с помощта на фитнес упражнения,  масажи, физиотерапевтични процедури за всички пакети при фамилните почивки с потдържащи балнеологични процедури.