Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели в Царево

Търси хотели и оферти

Царево
Примеа Бийч Резиденс
Царево
Хотел Саут Бийч
Комплекс, басейн и плаж
Царево
Хотел Реджина Маре
Хотел и плаж
Царево
Хотел Хермес
Хермес хотел Царево
Царево
Арапя дел Сол
Арапя дел Сол
Царево
Томас Резиденс
Томас Резиденс
Царево
Серенити Бей
Фасада

4-звезден хотел на южния плаж

Евтин "All inclusive" в залива Арапя до Царево

Тишина и спокойствие на морския бряг

Изгоден хотел близо до брега с "Ultra all inclusive"

Пакетна оферта на брега в Царево

 

Град Царево е сравнително млад черноморски курорт намиращ се на 68 км южно от Бургас и 30 км от Созопол. Основан е през 19 век като малко рибарско селище. Слави се с чист въздух и спокойно рибно пристанище, на което са акустирани малки рибарски кораби и яхти. Има красив фар указващ началото на фар-ватера. До пристанището има няколко ресторантчета с прекрасно рибно меню. Оформени са две крайбрежни зони използвани като плажни ивици.

През последната декада се прочува като хит регион с малки хотели посещавани най- вече през лятото. В източната част е уреден морски парк любимо място за разходка на местните жители и летовниците през летния сезон. Морската вода е чиста, а пясъчните зони са потдържани с усърдие. Селището има стара и нова част. В съседство се намират бившите къмпинги Нестирарка и Арапя на чийто територия са построени множество хотелски комплекси.

Западно е разположен един от най- големите резервати на България- Национален парк Странджа. В непосредсвенна близост се организират планински походи и пътешествия. Древното име на града е Василико за него са писани много песни от Българския и гръцкия етнос. Около централния площад е оформена търговската зона. През лятото се провежда регати и състезания на морска тематика.

Духовната среда в региона е на особена почит. Цървата датира от началото на 19 век и е посещавана всяка неделя. Сред фреските се намират творби на известни български художници от средата и края на Българското възраждане. Около селището има няколко останки от древни крепости. Приморско се намира само на 15 кмсеверно. На 10км южно се намира пълноводната река Велека. Туристическата активност в региона е от месеците юни до края на септември поради благоприятния климат съчетаващ влиянието на морски и планински въздух.