Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели в Павел Баня

Търси хотели и оферти

Павел Баня
Хотел Милениум
Хотел Милениум
Павел Баня
Спа хотел Севтополис
Севтополис хотел

Павел Баня се е разположен на бреговете на река Тунджа на 24 км от Казанлък на 60 км от Стара Загора и на 36 км от Карлово. Курортът Павел Баня е разположен в централната част на България, в подножие на северна Средна гора. Курорта се намира се в Долината на розите, обграден с зелени планини и дъбови гори, градът е приблизително географският център на България. Това прави Павел баня леснодостъпен от всички краища на страната. Процедурите по рехабилитация и възстановаване включват пакетни почивки, фитнес, водни и тангенторни масажи, физиотерапия и др. 

Климат

Надморската височина на курорта е 400 метра, а климатът е умерено континентален типично за България, със мека и безснежна зима и топло и сухо лято. Средногоди Регионът, в който е разположен Павел баня, е богат на исторически забележителности.

История

Тези земи са били населявани от тракийски племена още през 4 век пр.н.е. Оттук е преминавал пътят на римляни и византийци. Местните жители пазят някои стари народни обичаи, останали още от езическо време, които съхраняват националния дух. През февруари в Павел Баня се провеждат традиционните кукерски игри.

Околности

В близост до Павел Баня се намира река Тунджа. Тя влива водите си в язовир Копринка. Бреговете на реката и язовира са прекрасни места за отмора, пикник и разходка сред природата. Кристално чистите води са богати на риба, а в тучните ливади и горички често прелитат фазани и яребици.