Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели в Лозенец

Търси хотели и оферти

Лозенец
Хотел Мерлин
Външен басейн и хотела
Лозенец
Оазис Бийч Клуб
Изглед отгоре
Лозенец
Хотел Оазис Ризорт & Спа
Фасада
Лозенец
Оазис дел Маре
Местоположение на хотела

Вили, бунгала и хотел на тихо място

Ultra all inclusive до Лозенец

Лозенец е малко курортно селище намиращото се на 60 км от Бургас (70 от летище Бургас). Притежава уникална по рода си плажна ивица и красива природа. Екологичните дебри на  Странджа планина се намират се намират само на 5 км южно от него. Поради все още слабото си развитие като курорт се запазва като натурално място за почивка през лятото. Региона създава интерес сред любителите на природата и семейства търсещи тихи места, достатъчно отдалечени от шума и стреса. Съчетанието на планинските райони и морски въздух е особено благоприятно през лятото. През деня температурата е достатъчно висока за отдих на плажа, а през вечерта е прохладно и тихо. Селището е сравнително малкон, но има търсене на хотели с оферти за почивка през лятото. Положението му в южната част на България му дава и предимството на сравнително по-високи температури в крайбрежната зона. Разстоянието до Китен е 5 км, а до Приморско 15 км.

 

Основаване като населено място през 1924 година съставено от 20 къщи (първото му име е Емберли – на името на нос Ембелиц и едноименната местност в който се намира). В момента има статут на село развиващо се като черноморски курорт, но поради отдалечеността му като Синеморец с по-бавни темпове. В първите години на своето развитие е било рибарско селище заобиколено от лозови масиви.

Плажната ивици е най- голямото богатство. Разделена е на няколко плажа с широчина до 40 метра и дължина до километър– Корал, Оазис и централната зона. Пясъкът е фин и златист няма скални образувания в плитчините. Водата е синьо- зелена, прозрачна и чиста, поради липса на големи градове или промишлени зони. Средната температура на въздуха през Юли и Август е около 28- 30 градуса по целзий, на на морската вода 26-28 градуса.

Туристическият сезон е основен поминък на населението. Местните жители са заети в малки семейни евтини хотели, битови ресторанти. На крайбрежната ивица има зони с шезлонги, чадъри и малки бистра за бързо за хранене. Предлагат се най- вече рибни ястия. Спортът също е приоритет – предлагат се сърф, курсове за поводен риболов и гмуркане, водни колела, джетове, конна езда на плажа.

Празникът на Лозенец е Гергьовден 6-ти Май. Този ден е най-щастливия за местните жители- около 800 на брой, защото се събират всички родове и се превръща в колоритна забава. През летния сезон се организират културни срещи, фолклорни концерти с български и чуждестранни изпълнители. Тук се провежда националния шампионат по сърф. В околностите се намират забележителните местности и природни феномени – Беглик-Таш, крепост Кастрицион, резервата Ропотамо, парк Странжа.