Този сайт използва бисквитки (cookies).
Разбрах

Хотели в Китен

Търси хотели и оферти

Китен
Хотел Морско Конче
Хотел Морско конче, Китен
Китен
Хотел Китен Бийч
Хотел Китен Бийч
Китен
Хотел Принцес Резиденс
Хотел и плаж
Китен
Хотел Жасмин
изглед отгоре
Китен
Хотел Каменец
Хотел Каменец Китен

Евтин комплекс на плажа в Китен "All inclusive" с ранни и пакети

Лукс "All inclusive" 4 звезди с отстъпки за ранни записвания

Вилно селище в тих регион "All inclusive" в Китен

 

Град Китен, България е малък град и морски курорти по Черноморското крайбрежие предлага много атрактивни български летни почивки за много туристи от Европа. Оформен като малък крайбрежен курорт той разполога с две плажни зони. Северната част е известна като плажа Атлиман, а южната с дължина от един километър като Урдовица. Плажната ивица е покрита с фин златист пясък.

 

Предимства на курорта

Градът се е превърнал в летен оазис. Лесно може да се намери евтини хотели в Китен. За да прекарат приятна почивка и да усетите удоволствието е да намерите промо оферти за почивка в Китен, използвайте нашите специални отстъпки онлайн. Той е от спокойните и тихи българските морски курорти, предлагащи всички договорености за настаняване. Нашата резервационна система позволява в две стъпки да се резервира хотел. Курортът предлага лодки, яхти, коли под наем и риболовни излети. Лятно време в курорта е приятна за всички хора избрали България за почивка. Изгодните цени и оферти напълно удовлетворяват българските туристи.

 

Местоположение


Той е малък и красив разположен до Приморско, заобиколен от девствена природа и MMC курорт. Лятото предлага почивки на разположение от май до октомври. В курорта има много чисти пясъчни плажове и кристално морска вода. Има много частни хотели, повечето от тях са разположени в близост до морския бряг. Има много ресторанти, кафенета и хранителни стоки, които предлагат вкусни български храни и ястия, както и много морски храни.

Климатът е умерено-континентален с лятна температура между 24 ° C-28 ° C и средна температура на морската от 24,6 ° C. Има голямо отражение на морето. Лятото започва през май и свършва през октомври, през сезон има повече от 150 слънчеви дни за почивка в Китен.


Кратка историяГрад Китен е основана през 1931 г. от бегълци от Гърция и имигрантите от околните села. След 1970 г., Китен се развива като притегателен център за много туристи. Днес курортни съоръжения включват проспериращо модерно туристическо селище с множество частни квартири, евтини три и четири звездни луксозни хотели с уютни ресторанти, снек-барове, дискотеки, увеселителен парк, водни пързалки и детски площадки. Северният плаж, наречен Атлиман със спокойствие и чист морски е покрита с фин златист пясък и е защитен от бури. Южният плаж е по-голям и завършва на река Китенска, която е богата на риба.