Language Руски  Language Английски  Language Немски  Language Български 
Хотели Ямбол- Резервации евтини хотели в Ямбол почивки - Онлайн резервации: +359 885 942 104
Черноморски курорти
СКИ курорти
СПА курорти
Градове

Полезна информация


 

Хотели в Ямбол- почивки, настаняване. Резервации онлайн

Настаняване

Предлагаме Ви почивки и настаняване в 2 и 3 звезди хотели, къщи и вили в центъра и около Ямбол.

Разположение

Град Ямбол е разположен в южна България на 100 км от Бургас и 29 км от Сливен. на бреговете на р. Тунджа (в миналото носеща името Тонзос). Ямболска област обгръща територия от 4 400км2.

История

Древните следи на историята са от 30 могили в района добре проучени в с. Веселиново, Рачева и Марчева могили, датиращи от неолита (6000-4000 г.пр.н.е.). Историята на град Ямбол е започнала преди създаването на българската държава. През 294 година императорът Диоклециан основава град с име Диосполис-град на Зевс. През дългогодишната си история се редуват различни имена: Диосполис, Хиамполис, Дубилин, Диамболи, Ямболу, Ямболъ, Янболи, Ямболи и накрая сегашното му име - Ямбол. Ямбол се посещава от много туристи, изградени са много хотели.

Забележителности

От периода на османското иго са съхранени два архитектурни паметника от ХV век: Безистенът, който е единственият в България добре запазен покрит пазар, и османският храм Ески джамия. Забележителностите на Ямбол са и църквите Свети Георги и Света Троица. Ямбол е освободен през януари 1878 г. от руските войски. По този случай на връх Бакаджика край Ямбол, е изградена храм.

Транспорт и развлечения

Инфраструктурата на Ямбол е добре оформена, има редовни автобуси до съседните курорти и градове, хотели, ресторанти предлагащи българска традиционна кухня, заведения за бързо хранене и магазини. Ямбол е едно от спокойно кътче особено благоприятно за бизнес пътувания и почивки за индивидуални туристи. Тук може да намерите резервации на хотели в Ямбол, цени за настаняване в апартаменти под наем, евтини хотели.

Още български градове


София, Пловдив, Велико Търново, Велинград, Бургас, Русе, Сандански, Стара Загора, Казанлък, Троян, Трявна, Смолян, Мелник, Елена, Габрово, Копривщица, Тетевен.

Ямбол хотели 2 звезди **
Хотел България ** Хотел Меркурий **
Ямбол хотели 3 звезди ***
Хотел Боровец *** Хотел Диана Палас ***
Хотел Кабиле ***

 
   

Топ оферти

Новини

Настаняване и почивки. Резервации хотели в България. Лиценз № 03219
Телефон и адрес:
Централен офис: Бургас Булаир 1, e-mail: info@bulgariaholidays.net тел./факс : +359 56 845060, тел:+359 (0)56 826655

BulgariaHolidays.NET