Language Руски  Language Английски  Language Немски  Language Български 
Хотели Тетевен- Резервации евтини хотели в Тетевен почивки - Онлайн резервации: +359 885 942 104
Черноморски курорти
СКИ курорти
СПА курорти
Градове

Полезна информация


 

Хотели в Тетевен- почивки, настаняване. Информация и цени за резервации онлайн

Настаняване

Предлагаме Ви почивки и настаняване в 2 и 3 звезди хотели, къщи и вили в центъра и около Тетевен. Тетевен е едно от спокойно кътче особено благоприятно за бизнес пътувания и почивки за индивидуални туристи.

Разположение

Тетевен е разположен в Стара планина на 410 м надморска височина на 118 км от София и на 74 км от Ловеч и на 60 км от Троян.

История

Историческото наследство на Тетевен датира от най-древните тракийски времена. Находки за това са намерени в пешерите Моровица и Байовица, както и нумизматичните следи показват, на това место е имало римско селище. За първи път името на града се среща като Тетевиан, по-късно Алтън Тетевен ( златен). През началото на IX век градът е разрушен до основи. След Освобождението се развива основно туризма във формата на почивки. Природата около Тетевен е богата на дъбови и борови гори, построени са много хотели за почивка и ваканции.

Климат

Умерено континентален с огромно влияние от Стара планина. Зимата е студена и снежна, а лятото е прохладно, което прави Тетевен популярно место за почивка.

Забележителности

Историческите забележителностти включват Историческият, манастирът Св. Илия, църквата Вси Светии, къщи превърнати в музеи са Бобекова, Хаджииванова и Йоргова. В България Тетевен е широко известен с производството на сливова ракия. През всяка година тук се провежда Балканската колоездачна обиколка. Има автогара и гара.

Околности и туризъм

На 12 км от Тетевен се намира ваканционното селище изградено като планински курорт Рибарица, притежаващо много почивни станции и хотели. От него тръгват много пункт туристически пътеки в планината. Тетевенският Балкан е известен и като Национален парк Централен Балкан. В него са включват и резерватите Боатин, Царичина и Козя стена. Тук е изходната точка за хижите "Георги Бенковски", "Ехо" и "Вежен". На 15 км от Тетевен е върху отвестните скали е изграден историческият Гложенски манастир, а на 25км северозападно от града се намира пещерата Съева дупка. До пещерата пътят е добър.

Транспорт и развлечения

Инфраструктурата е добре развита, има редовни автобуси до София, Плевен, Ловеч, Велико Търново и Враца и до съседните курорти и градове, хотели, ресторанти предлагащи българска традиционна кухня, заведения за бързо хранене и магазини. Тук може да намерите резервации на хотели в Тетевен, цени за настаняване в апартаменти под наем, евтини хотели.

Тетевен хотели 3 звезди ***
Хотел Рибарица ***

 
   

Топ оферти

Новини

Настаняване и почивки. Резервации хотели в България. Лиценз № 03219
Телефон и адрес:
Централен офис: Бургас Булаир 1, e-mail: info@bulgariaholidays.net тел./факс : +359 56 845060, тел:+359 (0)56 826655

BulgariaHolidays.NET