Language Руски  Language Английски  Language Немски  Language Български 
Хотели Русе- Резервации евтини хотели в Русе почивки в хотел - Онлайн резервации: +359 885 942 104
Черноморски курорти
СКИ курорти
СПА курорти
Градове

Полезна информация


 


Хотели в Русе- почивки, настаняване. Резервации онлайн на хотели в РусеНастаняване


Предлагаме Ви почивки и настаняване в 2 и 3 звезди хотели, къщи и вили в центъра и около Русе.


Разположение


Русе е разположен в северната част на България на река Дунав на 305 км от София.


Климат


Градът се намира на 46м. надморска височина, със средно годишна температура 12 С, която варира от плюс 43°С през лятото до минус 23°С през зимата с голямо влияние от въздушните потоци на река Дунав. Русе е петия по големина град след София, Пловдив, Варна и Бургас. Най-големият български крайдунавски град Русе, дължи своето възникване на изключително благоприятното географско положение.


История


Основан преди 20 века по времето на император Веспасиян, градът е наречен Сексагинта Приста (Пристанището на 60 кораба). През своята многовековна история, градът израства като важен транспортен, индустриален, търговски и културен център. Със своя европейски архитектурен облик, градът свидетелства за принадлежността на България към Европейската цивилизация. Градът е посещаван от много туристи ежегодно. Построени са много хотели за бизнез почивки и ваканции.


Забележителност


Над 300 национални архитектурни и културни паметници се намират в град Русе, като шедьовъра на виенски архитекти - Доходното сдание, Паметникът на Свободата от италианския скулптур Арнолдо Цоки, станал символ на града, Съдебната палата. Всички те извисяващи се на площада пред Данюб Плаза Хотел. В Русе се провеждат международните фестивали Мартенски Музикални Дни, Театрален фестивал и Джаз форум. Важни моменти от историятя на града показва Музеят на транспорта, Пантеонът на възрожденците и Музеят на градския бит. В околностите на града се намират Скалните църкви край с.Иваново – един от 7-те обекта в България под егидата на ЮНЕСКО, руините на средновековния град Червен, както и пещерата "Орлова чука" по красивото поречие на река Русенски Лом.


Транспорт и развлечения


Инфраструктурата на Русе е добре оформена, има редовни автобуси до съседните курорти и градове, хотели, ресторанти предлагащи българска традиционна кухня, заведения за бързо хранене и магазини. Русе е едно от спокойно кътче особено благоприятно за бизнес пътувания и почивки за индивидуални туристи. Тук може да намерите резервации на хотели в Русе, цени за настаняване в апартаменти под наем, евтини хотели.

Русе хотели 3 звезди ***
Хотел Анна Палас *** Хотел Сити Арт ***
Хотел Одисей *** Хотел Рига ***
Хотел Сплендид ***
Русе хотели 4 звезди ****
Хотел Бест Уестърн Бистра и Галина **** Хотел Космополитан ****
Хотел Данюб Плаза ****

 
   

Топ оферти

Новини

Настаняване и почивки. Резервации хотели в България. Лиценз № 03219
Телефон и адрес:
Централен офис: Бургас Булаир 1, e-mail: info@bulgariaholidays.net тел./факс : +359 56 845060, тел:+359 (0)56 826655

BulgariaHolidays.NET