Language Руски  Language Английски  Language Немски  Language Български 
Хотели Плевен- Резервации евтини хотели в Плевен почивки, Информация и цени - Онлайн резервации: +359 885 942 104
Черноморски курорти
СКИ курорти
СПА курорти
Градове

Полезна информация


 

Хотели в Плевен- почивки, настаняване. Резервации онлайн на хотели в Плевен

Плевен е едно от спокойно кътче особено благоприятно за бизнес пътувания и почивки за индивидуални туристи. Тук може да намерите резервации на хотели в Плевен, цени за настаняване в апартаменти под наем, евтини хотели.

Настаняване

Предлагаме Ви почивки и настаняване в 2 и 3 звезди хотели, къщи и вили в центъра и около Плевен.

Разположение

Плевен е разположен в централната част на Дунавска равнина на равни разстояния от река Дунав и Стара планина, както и на около 170км от София. Населението на Плевен е около 126000 жители, а на областта 320000, това го прави седмия по големина град в България.

История

В Българската история Плевен е известен като градът на музеите. Първите следи на живот датират от 5 век преди новата ера с много висока духовна култура. В древната история тук е била римската крепост Сторгозия, втората по големина базилика след тази на Плиска. По време на турското иго Плевен е запазил българският си облик. По време на възраждането се строят много църкви, училища и административни сгради. По време на Руско – Турската война военнита действия около Плевен придобиват стратегическо и историческо значение в полза на Русия и респ. за България. Плевен е много интересна забележителност за туристи, има построени много хотели за почивка и ваканция.

Забележителности

До Плевен се намира най-голямото златно съкровище на България – Вълчитрънското, състоящо се от 13 съда с общо тегло 12.5 кг. Архитектурните забележителностти са църквите Свети Николай, Света Параскева, Света Троица и др. Историческте забележителности на Плевен включват близо 200 паметници на културата. Уникална е Плевенската Панорама (посещава се от хиляди туристи всеки ден) е изградена по подобие на Бородинската в Москва. В града се намира чудесният Скобелев парк, а до него е парк Кайлъка- там се намират основите на Римската крепост Сторгозия. Като цяло град Плевен е най- богатиян град в България на музеи от времето на Руско – Турската война. До Плевен се намира и най-голямото златно съкровище на България – Вълчитрънското, състоящо се от 13 съда с общо тегло 12.5 кг.

Транспорт и развлечения

Инфраструктурата на Плевен е добре оформена, има редовни автобуси до съседните курорти и градове, хотели, ресторанти предлагащи българска традиционна кухня, заведения за бързо хранене и магазини.

Още български градове


София, Пловдив, Велико Търново, Велинград, Бургас, Русе, Сандански, Стара Загора, Казанлък, Троян, Трявна, Смолян, Мелник, Елена, Габрово, Копривщица, Тетевен.

Плевен хотели 3 звезди ***
Хотел Ростов ***
Плевен хотели 4 звезди ****
Хотел Орбита Палас **** Хотел парк хотел Кайлъка ****

 
   

Топ оферти

Новини

Настаняване и почивки. Резервации хотели в България. Лиценз № 03219
Телефон и адрес:
Централен офис: Бургас Булаир 1, e-mail: info@bulgariaholidays.net тел./факс : +359 56 845060, тел:+359 (0)56 826655

BulgariaHolidays.NET