Language Руски  Language Английски  Language Немски  Language Български 
Хотели Казанлък- Резервации евтини хотели в Казанлък почивки - Онлайн резервации: +359 885 942 104
Черноморски курорти
СКИ курорти
СПА курорти
Градове

Полезна информация


 

Хотели в Казанлък- почивки, настаняване. Информация и цени за резервации онлайн.

Настаняване

Предлагаме Ви почивки и настаняване в 2 и 3 звезди хотели, къщи и вили в центъра и около Казанлък.

Разположение

Град Казанлък е разположен на 200 км от Бургас, на 50км от от Габтово и на 90км от от Велико Търново. Градът се намира в Казанлъшката равнина разположена между Стара планина и Средна гора, затова го наричат и географския център на България. Казанлъшката равнина – наричана и долината на розите е известна в цял свят с добива на розово масло и долина на тракийските царе известна с тракийските могили. Населението на град Казанлък е 71100. Река Тунджа тече по из цялата Казанлъшка долина и се влива в язовир Копринка.

История

Източиците твърдят че останките на древният римски град Севтополис, кръстен на тракийския цар Севт II са останали под водите на Копринка. В региона около Казанлък са открити 1500 могили ипри което девет от тях са тракийски гробници. Казанлък е много посещаван от туристите град, изградени са много хотели, повечето са две и три звезди. Региона е с уникална природа и много подходящ за почивки и ваканции. Две от тези гробници, открити през 1993 г. на връх Оструша са с много важно за археологическо значение от 3 век преди Христа. Около Казанлък има много топли минерални извори.

Околности и производство на розово масло

Те извират в близост до селата Овощник, Ягода и Павел Баня , което прави региона посещаван от български и международни туристи имащи нужда от балнеологични личения. Минимални температури през януари от 1º С и максимални през юли са около 28 º С. Около 50% от територията около Казанлък e покрита с хълмиста и тревиста растителност, благоприятстваща за отглеждането на маслодайни растения, към площта между Клисура и Казанлък, растят рози, даващи 70 % от розовото масло на света. Всеки година от месец май до началото на юни Казанлъшката долина се превръщя в море от рози с великолепен аромат. Музея тна розата се намира тук. Всяка година празникът на розата е посещаван от много български и международни туристи. Карта Казанлък. Времето в Казанлък.

Транспорт и забавления

Инфраструктурата на Казанлък е добре оформена, има редовни автобуси до съседните курорти и градове, хотели, ресторанти предлагащи българска традиционна кухня, заведения за бързо хранене, пицарии и магазини. Казанлък е едно от спокойно кътче особено благоприятно за бизнес пътувания и почивки за индивидуални туристи. Тук може да намерите резервации на хотели в Казанлък, цени за настаняване в апартаменти под наем, евтини хотели.

Казанлък хотели 3 звезди ***
Хотел Гранд хотел Казанлък *** Хотел Палас ***
Хотел Зорница ***

 
   

Топ оферти

Новини

Настаняване и почивки. Резервации хотели в България. Лиценз № 03219
Телефон и адрес:
Централен офис: Бургас Булаир 1, e-mail: info@bulgariaholidays.net тел./факс : +359 56 845060, тел:+359 (0)56 826655

BulgariaHolidays.NET