Language Руски  Language Английски  Language Немски  Language Български 
Хотели Елхово- Резервации евтини хотели в Елхово почивки, Информация и цени - Онлайн резервации: +359 885 942 104
Черноморски курорти
СКИ курорти
СПА курорти
Градове

Полезна информация


 

Хотели в Елхово- почивки, настаняване. Резервации онлайн.

Настаняване

Предлагаме Ви почивки и настаняване в 2 и 3 звезди хотели, къщи и вили в центъра и около Елхово.

Разположение

Град Елхово е разположен в източна България на 36км южно от Ямбол и на 94км от Бургас на бреговете на р. Тунджа в Тракийската низина между Сакар и Странджа планини– в Елховското поле. Река Тунджа пресича нископланинската верига в южната част, като разделя Дервентските възвишения от Сакар. Надморските му височини варират между 100 и 150 метра, около тях са разположени Манастирските и Дервентските възвишения. Населението на Елхово е 20230 жители от последното преброяване 2004г. Историческите следи към града са от времето на траките с името Орудица ад Бургум, по-късно славянските му имена са Йоаница и Яница. По времето на турското иго е имал няколко имена, като последното е било Казългач. Разтоянието до новооткритият КПП с Турция е 25км.

Климат

Елховоският регион в разположен на две климатични области – Севернотунджанската и Сакаро-Странджанската, които се характеризират с мека зима, топла пролет и сухо и горещо лято. Северната част на района се отличава с преходноконтинентален климат. Очаква се строеж на много хотели в и около Елхово. Елховския край е много приятен за почивки и ваканции. Почвите на територията на общината са разнообразни - смолници, канелени горски и жълтоземни.

Околности

Около Елхово са разположени резерватите Долна Топчия и Балабана от птичите видове се срещат- колхидски фазани, гривеста чапла, косове, дроздове, скорец, бухали, кукумявки, а от бозайници - лисици, чакали, зайци, диви свини, елен лопатар. Основед вид туризъм в региона е пешеходния, масово се практикуват излети, състезания, ориентиране, излети, екскурзионни пътувания.

Транспорт и развлечения

Инфраструктурата на Елхово е добре оформена, има редовни автогара с разписание и автобуси до съседните курорти и градове, хотели, ресторанти предлагащи българска традиционна кухня, заведения за бързо хранене, пицарии и магазини. Елхово е едно от спокойно кътче особено благоприятно за бизнес пътувания и почивки за индивидуални туристи. Тук може да намерите резервации на хотели в Елхово, цени за настаняване в апартаменти под наем, евтини хотели, Карта и Времето в Елхово Рент а кар Елхово. Автомобили под наем Елхово. Имоти в Елхово.

Още български градове


София, Пловдив, Велико Търново, Велинград, Бургас, Русе, Сандански, Стара Загора, Казанлък, Троян, Трявна, Смолян, Мелник, Елена, Габрово, Копривщица, Тетевен.


 
   

Топ оферти

Новини

Настаняване и почивки. Резервации хотели в България. Лиценз № 03219
Телефон и адрес:
Централен офис: Бургас Булаир 1, e-mail: info@bulgariaholidays.net тел./факс : +359 56 845060, тел:+359 (0)56 826655

BulgariaHolidays.NET